Zware metalentest in de urine

 

Wat houdt de test voor zware metalen in de urine in?

Het testsysteem voor zware metalen (afkorting: TZM) is een objectieve, wetenschappelijke methode die snel en betrouwbaar is. De test kan direct en in het bijzijn van de patiënt uitgevoerd worden. Zowel urine als water kunnen getest worden. Afhankelijk van het resultaat kan de patiënt zich van deze zware metalen ontdoen, maar ze ook vermijden. Voorbeelden van mogelijke bronnen van deze metalen zijn kleurstoffen, lood in bestek, tuinaarde, etc.

 

Doel van de diagnose

Deze test toont de therapeut of en, zo ja, in welke mate de patiënt belast is met zware metalen.

 

Oorzaken / achtergrond & gebruik:

Veel mensen zijn ziek of voelen zich niet goed door milieuverontreinigende stoffen, in het bijzonder zware metalen,. Er is een verschil tussen elektrisch actieve metaalionen en organische stoffen, zoals bijv. aminozuren of gebonden metalen. Elektrisch actieve metaalionen veroorzaken ziektes. Als metaalionen zich binden aan aminozuren, worden ze door het lichaam opgenomen en verwerkt. De aanwezigheid van actieve metaalionen leidt tot een snelle ontwikkeling van vrije radicalen die de grondoorzaak zijn van veel chronische aandoeningen. Bovendien reageert het organisme op deze belasting met lichamelijke en psychosomatische symptomen.

 

Toepassing / therapie- / diagnosemogelijkheden

Op basis van de resultaten kan de therapeut doelgericht een bepaalde behandeling kiezen en het verloop en resultaat van de behandeling verder beoordelen.