Hoge dosis-vitaminetherapie

 

Bij veel allergische aandoeningen zoals astma en neurodermitis, maar ook bij veel andere chronische ontstekingsaandoeningen, zijn de vitaminespiegels in het bloed erg laag. Ten gevolge van een hoge dosis-vitaminetherapie treedt vaak een uiterst significante verbetering op van het ziekteverloop.

De vitaminetherapie valt onder de z.g. orthomoleculaire geneeskunde. Pionier op het gebied van het vitamine C-onderzoek en Nobelprijswinnar Linus Pauling omschreef dit op de volgende wijze: "Orthomoleculaire geneeskunde is het behoud van een goede gezondheid en de behandeling van ziekten door verandering van de concentraties van stoffen in het menselijk lichaam die gewoonlijk in het lichaam voorhanden zijn en nodig zijn voor de gezondheid". Op de eerste plaats moet hier in geval van reuma vitamine C (ascorbinezuur) worden genoemd. Reuma-aandoeningen (bijv. met chronische polyartritis) gaan gepaard met een verhoogd verbruik van ascorbinezuur door ontstekingen van de gewrichten. De concentratie vitamine C in het bloedserum en in de gewrichtsvloeistoffen van zieken met bijv. primaire ontstekingsreuma is duidelijk lager dan die bij gezonde personen. Dit verklaart dan het positieve effect van vitamine C bij ontstekingsziekten: het werkt antioxidatief, ontstekingsremmend, gaat zwellingen tegen en verlicht de pijn. Helaas kan vitamine C slechts in kleine hoeveelheden uit voedsel of als medicijn door de darm in het lichaam worden opgenomen. Daarom is toediening in hogere doses aan te bevelen.

In combinatie met van indicatie afhankelijke middelen (andere vitamines, mineralen, homeopathische middelen, etc.) kan deze behandelingsvorm ook op andere manieren worden gebruikt:
zo hebben wij zeer goede resultaten bij het behandelen van maculaire degeneratie. Ons mengsel wordt met veel resultaat gebruikt bij fibromyalgie, chronische vermoeidheid, uitputting of immuundeficiëntie.
Het behandelingsschema wordt ook gebruikt bij ontgifting van vervuiling door zware metalen, amalgaam of milieutoxines en belasting van de lever door alcohol of medicijnen.